BLITSE LASAGNA

Personen: 
4
 
Blitse lasagna
We wilden absoluut een snel lasagnerecept ontwikkelen voor ons boek ' veggie in 30 minuten ' , en we zijn dan ook bijzonder trots op het resultaat. Met de voorbereiding ben je echt maar een kwartiertje bezig. Terwijl de lasagne in de microgolfoven staat kun je de keuken opruimen! Je kunt dit gerecht natuurlijk ook perfect in een gewone oven klaarmaken. Reken dan wel op een langere baktijd!
VOOR 4 PERSONEN
300 g gehakte diepvriesspinazie
8 dl tomaten in stukjes (mag uit blik)
350 g seitan-, tofu- of Quorngehakt (of glutenvrij tofugehakt)
2 koffielepels Provençaalse kruiden
2 koffielepels balsamicoazijn
1 koffielepel suiker
1 eetlepel olijfolie
cayennepeper
125 g geraspte Parmezaanse kaas
250 g ricotta
2 dl sojaroom
olie
250 g verse of voorgekookte lasagnevellen (of glutenvrije lasagne) zout
BEREIDING
1 – Ontdooi de diepvriesspinazie, bijvoorbeeld in de microgolfoven.
2 – Verwarm de tomaten samen met het gehakt.
3 – Breng de saus op smaak met Provençaalse kruiden, balsamicoazijn, suiker, olijfolie, cayennepeper en zout en breng aan de kook.
4 – Vermeng intussen 100 g Parmezaanse kaas met de ricotta, de spinazie en de sojaroom. Kruid het mengsel met wat zout.
5 – Bestrijk een ovenschaal met olie en een klein beetje tomatensaus en leg er een laagje lasagnevellen op.
6 – Vul de schaal verder op door afwisselend spinaziesaus, tomatensaus en lasagnevellen te stapelen. Bewaar wat tomatensaus voor de bovenste laag.
7 – Bestrooi het gerecht met de rest van de parmezaan en bak de schotel 15 minuten in de microgolfoven op maximaal vermogen
foto: Frank Croes
Dit recept kan u terugvinden in: