Cashewnotengebakjes

Bereidingstijd: 
1u
Personen: 
6

Het bindmiddel werd maïsmeel (niet te verwarren met maïszetmeel!), de smaakmaker gistvlokken. Je vindt ze allebei in de biowinkel.

Materiaal: 
12 muffinvormpjes
Ingrediënten: 
250 g cashewnoten
100 g gekookte quinoa
200 g uien
250 g rode paprika
1 teentje knoflook
1 citroen
3 dl sojamelk
4 eetlepels gistvlokken
60 g maïsmeel
1 eetlepel dragon
olijfolie
peper en zout
Bereiding: 

Verwarm de oven op 180°.

Pel en snipper de uien en de knoflook. Fruit de uien in wat olie en laat de knoflook even meebakken. Snijd de rode paprika in stukjes, voeg ze toe en stoof ze gaar.

Kruid de groenten met peper en zout, neem de pan van het vuur.

Maal de cashewnoten. Vermeng ze met de quinoa, de groenten, het maïsmeel en de sojamelk.

Rasp de citroenschil en pers de helft ervan uit.

Voeg de citroenschilletjes, het citroensap, de dragon en de gistvlokken toe aan het notenmengsel en kruid met peper en zout.

Verdeel het mengsel over muffinvormpjes en bak ze in de oven gedurende 30 minuten.