DE SNELSTE LOEMPIA

Personen: 
4

Hier maken we – heel onorthodox – loempia’s van brickdeeg. Ze worden gebakken in de pan en krijgen zo een heerlijk krokant korstje. De loempia is erg lekker met nasi goreng .
 VOOR 4 PERSONEN 
200 g tofu 
100 g champignons 
150 g sojascheuten 
1 eetlepel sojasaus (liefst tamari) 
1 koffielepel kerriepoeder 1 koffielepel mosterd 
1 eetlepel gehakte verse korianderblaadjes 
8 vellen brickdeeg 
olijfolie 
peper en zout
BEREIDING 
1 – Snijd de tofu in stukjes en giet de sojasaus erover. Roer de tofu om zodat alle stukjes met de sojasaus in aanraking komen. 
2 – Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes. Kruid ze met kerriepoeder, mosterd, peper en zout. 
3 – Vermeng de tofu met de champignons, de sojascheuten en de koriander. 
4 – Neem een brickvel en leg 1/8 van het mengsel in een hoopje net boven de middellijn. 
5 – Vouw de bovenkant van het brickvel naar onderen en de zijkanten naar binnen over de vulling en rol het vel dicht zodat een loempia ontstaat. Doe dit ook met de overige brickvellen. 
6 – Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de loempia’s aan beide zijden goudbruin.

Foto: Frank Croes

 

Dit recept kan u terugvinden in: