EXOTISCHE GROENTEBURGER MET ZONNEBLOEMPITJES

Personen: 
4

VOOR 8 BURGERS 
1 courgette, grofgeraspt 
1 teentje knoflook, geperst 
100 g geraspte kokos 
100 g bloem (of glutenvrij: boekweitmeel,) 
 1 eetlepel kerriepoeder 
sap van 1/2 citroen 
200 g zonnebloempitjes 
olie om te frituren 
zout
1 – Vermeng de courgette met de knoflook, de kokos, de bloem (of het boekweitmeel), het kerriepoeder, het citroensap, de zonnebloempitjes en een snufje zout. Kneed het mengsel goed door tot alle losse stukjes aan elkaar blijven plakken en er een stevig mengsel ontstaat. 
2 – Verdeel het mengsel in 8 porties en maak er platte burgers van. Je kunt de burgers een perfecte vorm geven door telkens een metalen ring te vullen met een deel van het mengsel, en het mengsel aan te stampen, bijvoorbeeld met de onderkant van een glas. Maar je kunt ze ook met de hand vorm geven. 
3 – Verwarm de frituurolie voor op 170 °C. 
4 – Frituur de burgers gedurende 5 minuten tot ze goudbruin zijn. = Ook heerlijk als hoofdgerecht met geroerbakte groenten en chutney

Dit recept kan u terugvinden in: