Geurige Marokkaanse tajine

Bereidingstijd: 
40 minuten
Personen: 
4

Gelukkig kun je het ook in een gewone stoofpot klaarmaken!

Materiaal: 
Tajine of stoofpot
Ingrediënten: 
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 aubergine
1 zoete aardappel
500 g tomaten in stukjes (blik of brik)
2 gekonfijte gembernootjes
100 g gedroogde abrikozen
10 ontpitte groene olijven
100 g kikkererwten (blik)
50 g cashewnoten
1 bio citroen
1 koffielepel kopmijnpoeder
2 kaneelstokjes
1 snufje chilipoeder
zout
olijfolie
1 eetlepel maisstroop of honing
Bereiding: 

• Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in grote stukken en snipper de
knoflook fijn. Snijd de aubergine en de zoete aardappel in grote stukken.
Snijd de gember heel fijn en de abrikozen en olijven in stukjes.
• Stoof de ui glazig in wat olie en voeg de knoflook toe.
• Doe de aubergine- en aardappelstukken erbij. Kruid met de specerijen en
zout.
• Voeg de tomaten toe.
• Voeg de gember, de abrikozen, de olijven, de kikkererwten en de
cashewnoten toe. Laat alles zachtjes koken gedurende ongeveer
30 minuten tot de groenten gaar zijn.
• Rasp de citroenschil.
• Breng het gerecht op smaak met citroenschil, maïsstroop of honing,
chilipoeder en zout.