Indiase biryani

Personen: 
4

Voor 4 personen

1 ui 
2 teentjes knoflook 
30 g gember 
2 eetlepels ghee of kokosvet (of olijfolie) 
1/2 koffielepel kurkuma 
2 kaneelstokjes 
1/2 koffielepel komijnzaad 
1/2 koffielepel gemalen koriander 
1/2 koffielepel gemalen kardemom 
3 wortelen 
2 aardappelen 
200 g boontjes 
250 g bloemkool 
200 g basmatirijst, liefst volkoren (bijvoorbeeld van Oxfam) 
verse koriander 
peper en zout
1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de gember en hak hem fijn. 
2. Smelt de ghee of het kokosvet en voeg de ui, de kurkuma, de kaneelstokjes, het komijnzaad, de gemalen koriander en de kardemom toe. 
3. Stoof tot de ui glazig is en voeg de gember en de knoflook toe. Bak ze even mee. 
4. Schil de wortelen, snijd ze in stukjes en laat ze meestoven. 
5. Schil intussen de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Voeg ze toe. 
6. Snijd de boontjes doormidden en voeg ze toe. 
7. Verdeel de bloemkool in roosjes en voeg ze toe. 
8. Doe de rijst bij de groenten, roer alles goed om, laat de rijst even meebakken en voeg 5 dl water toe. 
9. Laat de rijst zachtjes garen met het deksel op de pan tot al het water opgenomen is. 
10. Hak de koriander fijn en strooi hem over de rijst