Intense chocoladetaart
Voor een springvorm met een diameter van 24 cm
Voor het deeg
70 g sojaboter
50 g kokosbloesemsuiker
100 g bloem
25 g amandelpoeder
1 eetlepel cacaopoeder
1 eetlepel sojamelk
Voor de vulling
300 g pure chocolade
1 dl sterke koffie
400 g zijden tofu
Voor de afwerking
4 eetlepels cacaopoeder
Deeg
*Verwarm de oven voor op 180 °C.
*Smelt de sojaboter en de suiker een beetje tot ze goed vermengd kunnen worden.
*Meng intussen in een andere kom de bloem, het amandelpoeder en de cacao.
*Roer de gesmolten sojaboter door de bloem, voeg de sojamelk toe en kneed alles tot een deegbal.
*Leg de deegbal in het midden van een ingevette taartbodem en druk hem plat, zodat de bodem en ongeveer 2 cm van de opstaande randen bekleed zijn met het deeg. Of leg hem 30 minuten in de koelkast om op te stijven, rol het deeg uit en bekleed de ingevette taartbodem.
*Bak het deeg 10 minuten in de oven. Laat het afkoelen.
Vulling
*Breek de chocolade in stukken en doe ze in een kleine kookpot.
*Voeg de koffie toe en smelt de chocolade langzaam op een heel zacht vuurtje. Neem de pan van het vuur.
*Schep de zijden tofu in een hoge mengbeker, voeg de chocolade toe en mix het mengsel glad met een staafmixer.
*Vul de gebakken taartbodem met het chocolademengsel.
Afwerking
*Zeef wat cacaopoeder over de taart.
*Zet de taart 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Benieuwd waar je kokosbloesemsuiker kan kopen? Je vindt hem in de biowinkel of online.