Intense chocoladetaart

Personen: 
8

Voor een springvorm met een diameter van 24 cm

Voor het deeg

70 g sojaboter

50 g kokosbloesemsuiker

100 g bloem

25 g amandelpoeder

1 eetlepel cacaopoeder

1 eetlepel sojamelk

 

Voor de vulling

300 g pure chocolade

1 dl sterke koffie

400 g zijden tofu

 

Voor de afwerking

4 eetlepels cacaopoeder

 

Deeg

*Verwarm de oven voor op 180 °C.

*Smelt de sojaboter en de suiker een beetje tot ze goed vermengd kunnen worden.

*Meng intussen in een andere kom de bloem, het amandelpoeder en de cacao.

*Roer de gesmolten sojaboter door de bloem, voeg de sojamelk toe en kneed alles tot een deegbal.

*Leg de deegbal in het midden van een ingevette taartbodem en druk hem plat, zodat de bodem en ongeveer 2 cm van de opstaande randen bekleed zijn met het deeg. Of leg hem 30 minuten in de koelkast om op te stijven, rol het deeg uit en bekleed de ingevette taartbodem.

*Bak het deeg 10 minuten in de oven. Laat het afkoelen.

 

Vulling

*Breek de chocolade in stukken en doe ze in een kleine kookpot.

*Voeg de koffie toe en smelt de chocolade langzaam op een heel zacht vuurtje. Neem de pan van het vuur.

*Schep de zijden tofu in een hoge mengbeker, voeg de chocolade toe en mix het mengsel glad met een staafmixer.

*Vul de gebakken taartbodem met het chocolademengsel.

 

Afwerking

*Zeef wat cacaopoeder over de taart.

*Zet de taart 1 uur in de koelkast om op te stijven.

Benieuwd waar je kokosbloesemsuiker kan kopen? Je vindt hem in de biowinkel of online.

Dit recept kan u terugvinden in: