Italiaanse bonenschotel met prei, oesterzwammen en salie
ITALIAANSE BONENSCHOTEL MET PREI, OESTERZWAMMEN EN SALIE
Voor 4 personen
400 g oesterzwammen
ongeveer 20 blaadjes salie
4 takjes rozemarijn
1/2 bosje peterselie
olijfolie
400 g wit van prei
400 g gare flageolets (bijvoorbeeld uit blik)
1,5 dl sojaroom
peper en zout
1. Snijd grote oesterzwammen in 4 en kleine in 2 stukken. Hak de salie, de rozemarijnblaadjes en de peterselie fijn.
2. Verhit wat olijfolie en bak de oesterzwammen op een heet vuur. Kruid met peper en zout. Schep ze uit de pan.
3. Snijd de prei in stukken van ongeveer 5 cm. Snijd de stukken in de lengte doormidden.
4. Verhit opnieuw wat olijfolie in de pan en bak de stukken prei kort op een heet vuur gaar. Temper het vuur en laat ze zachtjes verder garen met het deksel op de pan. Kruid met de rozemarijn, peper en zout.
5. Verwarm intussen de oesterzwammen, de flageolets, de salie en de sojaroom in een aparte kookpot. Kruid met peper en zout.
6. Schik de gebakken prei in stervorm op een schaal. Schep het oesterzwammen-bonenmengsel in het midden.
7. Strooi de peterselie erover.
foto: Heikki Verdurme