Kefta spiesjes

Bereidingstijd: 
30 min
Personen: 
4

 Mocht iemand ze uitproberen op de BBQ krijgen we graag feedback!

Materiaal: 
8 houten spiesjes
Ingrediënten: 
100 g courgette
1 teentje knoflook
2 koffielepels komijnzaad
1 koffielepel cardamom
80 g seitan
70 g ongepelde amandelen
1 eetlepel sesamzaadjes
2 pepertjes
75 g boekweitmeel
zout
Bereiding: 

Kook de amandelen 5 minuten in water, giet ze af,  pel ze en maal ze fijn.

Maal de seitan samen met de ontpitte pepertjes en de knoflook.

Rasp de courgette.

Vermeng de seitan met de amandelen, het sesamzaad, het boekweitmeel, het komijnzaad, de cardamom en de courgette. Kruid met zout en vermeng alles goed door te kneden.

Maak van het mengsel een worstje en duw het spiesje er in de lengte doorheen.

Ga zo door met de rest van het mengsel.

Verwarm het frituurvet tot 170°.

Laat het mandje zakken, leg de spiesjes erin en frituur ze tot ze goudgeel zijn.