Kruidige burger met zoete aardappel en gember

Bereidingstijd: 
30 min
Personen: 
6

Ze passen perfect bij de 'Exotische rijstsalade met mango' uit ons kookboek 'Vegetarisch Genieten'. 

Materiaal: 
eventueel een ring om de burgers vorm te geven
Ingrediënten: 
250 g zoete aardappel
200 g pindanoten
100 g gemalen kokos
100 g bloem
80 g gekonfijte gember
2 eetlepels citroensap
2 koffielepels komijnzaad
zout
Bereiding: 

Schil de zoete aardappels en rasp ze grof.

Maal 150 g pindanoten samen met de geraspte zoete aardappel.

Hak de overige pindanoten grof.

Hak de gember.

Vermeng de zoete aardappel met de pindanoten, de kokos, de bloem, de gember, het citroensap en het komijnzaad. Breng het mengsel op smaak met zout en kneed het tot het mengsel kleverig wordt.

Vorm burgers en frituur ze goudbruin, of bak ze aan weerszijden in de pan.