Mandje van kroepoek met gewokte groenten en pindasaus

Personen: 
4

Mandje van kroepoek

4 ronde velletjes gedroogd rijstpapier

frituurolie (liefst kokosolie)

*Verwarm de frituurolie tot 170 °C.

*Houd een pollepel klaar. Neem een rijstvel en leg het in de olie. Duw het in het midden naar beneden met de achterkant van de pollepel. Houd de pollepel op het rijstvel zodat het vel de holle vorm van de lepel aanneemt. Het vel wordt al na enkele seconden wit schuimig en ziet eruit als kroepoek.

*Haal het kroepoekmandje uit de olie, laat het uitlekken op keukenpapier en bak de overige velletjes krokant.

 

Gewokte groenten met zeewier

 

Voor 4 personen

200 g gerookte tofu of gerookte tempeh, in blokjes

10 g hiziki (zeewier)

1 kg broccoli, stengel in stukjes, de rest in roosjes

2 teentjes knoflook, gesnipperd

1 pepertje, gehakt

300 g spitskool, in fijne reepjes

4 bolletjes stemgember, in kleine stukjes (uit een potje, op stroop)

2 eetlepels gemberstroop (eventueel uit het potje stemgember)

4 eetlepels sojasaus

peper en zout

kokosolie

 

*Vermeng in een sauspannetje 1 dl water met 2 eetlepels sojasaus. Voeg de hiziki toe en kook hem in 15 minuten gaar met het deksel op de pan. Giet de hiziki af.

*Verwarm de olie in een wok en roerbak de stukjes broccolistengel.

*Voeg de tofu of tempeh, de knoflook, het pepertje en de gember toe en roerbak 5 minuten.

*Doe de broccoliroosjes erbij en roerbak nog 5 minuten.

*Breng het gerecht op smaak met de gemberstroop, 2 eetlepels sojasaus, peper en zout.

*Voeg ten slotte de spitskool en de hiziki toe en wok die nog even kort mee.

Pindasaus

2 dl kokosmelk

3 eetlepels pindakaas

2 eetlepels sojasaus

peper

 

*Verwarm de kokosmelk en roer de pindakaas en de sojasaus erdoor.

*Breng de saus op smaak met peper.

We frituren altijd in kokosolie. Benieuwd waar je hem kan kopen? Je vindt hem in de biowinkel of online