MEXICAANSE WRAP MET AVOCADO

Personen: 
4
 
VOOR 4 PERSONEN
1 koffi elepel paprikapoeder
1 koffi elepel oregano
olijfolie
250 g quornblokjes ‘à l’italienne’ of tofu ‘provençal’
1 ui
1 teentje knofl ook
2 rijpe avocado’s
1 rode paprika
2 dl yoghurt
4 wraps (grote tortilla’s)
peper en zout
Deze verrassende vulling met avocado kun je ook zonder wrap eten. Als deel van een hoofdgerecht, bijvoorbeeld
 
BEREIDING
-Meng het paprikapoeder en de oregano met wat olijfolie.•
-Roer dit door de quorn- of tofublokjes.•
-Pel de ui en de knofl ook en snipper ze fi jn.
-Schil de avocado, verwijder de pit en • snijd het vruchtvlees in blokjes.
-Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
-Verhit wat olie in een pan of wok en bak de quorn- of tofustukjes 5 minuten.•
-Voeg de ui, de knofl ook en de paprika toe en roerbak nog 3 minuten.•
-Voeg de avocado toe en verwarm die nog even mee.•
-Breng de yoghurt op smaak met peper en zout.•
-Verwarm de wraps in een droge pan of in de microgolfoven, leg de vulling in  het midden maar laat onderaan nog een randje vrij. Vouw de onderste rand van de wrap dicht en klap dan de rechter-en de linkerkant dicht, zodat er een buideltje ontstaat;
-Giet tenslotte wat yoghurt over de vulling. 
Dit recept kan u terugvinden in: