PITTIGE AZIATISCHE WOKNOEDELS

Personen: 
4

 

PITTIGE AZIATISCHE WOKNOEDELS

VOOR 4 PERSONEN 
300 g groene boontjes 
1 gele paprika 
1 rode paprika 
40 g verse gember 
2 teentjes knofl ook 
1 chilipepertje (eventueel) 
200 g champignons of oesterzwammen
2 eetlepels kokosvet of zonnebloemolie 
1 courgette 
250 g woknoodles 
2 eetlepels kerriepoeder 
2 eetlepels sojasaus, liefst tamari zout

BEREIDING
Breng gezouten water aan de kook.• Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in • reepjes. 
Snijd de boontjes in stukken. Kook deze groenten gedurende ongeveer 5 minuten. Giet ze af en bewaar het kookwater. 
Pel ondertussen de knofl ook, schil de gember en snipper beide fi jn. Verwijder de • zaadjes van het pepertje en hak het fi jn. 
Snijd de paddenstoelen in schijfjes en de courgette in reepjes. Verhit kokosvet of olie in de wok, voeg gember, knofl ook en pepertje toe en bak • hierin de paddenstoelen. 
Voeg de boontjes, de paprikastukjes, de courgettereepjes en de woknoodles toe • en overgiet dit alles met 5 dl heet water (het kookwater van daarnet). 
Voeg ten slotte het kerriepoeder, de sojasaus en nog wat zout toe en roerbak • nog enkele minuutjes tot de noodles gaar zijn.

Woknoodles zijn gaar in 3 à 4 minuten. Je kunt ze dus gewoon in de wok samen met de groenten garen met voldoende vocht.

Foto: Frank Croes

Dit recept kan u terugvinden in: