Preitaartjes met crunch

Bereidingstijd: 
45 min
Personen: 
4

In dit recept gebruiken we zijden tofu, die we op smaak brengen met citroenschil en dragon.

Materiaal: 
4 taartvormpjes met een diameter van 10 cm
deegrol
Ingrediënten: 
150 g bloem
250 g prei
300 g zijden tofu
1 bio citroen
1 eetlepel dragon
50 g broodkruim
10 ontpitte groene olijven
15 kappertjes
20 pijnboompitten
5 basilicumblaadjes
peper en zout
olijfolie
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de prei in ringen. Verhit wat olie in een pan en stoof hierin de prei, gekruid met dragon.

Maak intussen deeg. Vermeng de bloem met 5 eetlepels olijfolie , 5 eetlepels zout en wat water.

Kneed tot alles goed vermengd is. Verdeel het deeg in 4 bolletjes

en bestuif zowel het werkblad als de deegrol met bloem.

Rol het deeg uit en bekleed hiermee 4 ingevette taartvormpjes met een diameter van ongeveer 10 cm.

Rasp de schil van de citroen. Kruid de zijden tofu met minstens een halve koffielepel zout, citroenschil en peper.

Mix de zijden tofu tot een gladde puree. Roer de prei door de zijden tofu en controleer of de preipuree voldoende gekruid is. Verdeel de vulling over de taartjes.

Hak de olijven en de basilicumblaadjes en vermeng ze met het broodkruim, de kappertjes en de pijnboompitjes.

Verdeel de crunch over de 4 taartjes en bak ze 30 minuten in de oven.