Snelle winterspaghetti met pompoen, prei en pastinaak

Personen: 
4
Snelle spaghetti met heerlijke wintergroenten
 
Voor 4 personen
 
700 g prei
500 g pastinaak
400 g vruchtvlees van pompoen
100 g walnoten
100 g blauwe kaas
olijfolie
300 g spaghetti
1 koffielepel karwijzaad
2 dl sojaroom
peper en zout
1. Snijd de prei in ringen. Schil de pastinaak en de pompoen en snijd ze in kleine stukken. Hak de walnoten. Verkruimel de blauwe kaas. 2. Verwarm wat olijfolie en stoof hierin de pastinaak en de pompoen op een zacht vuurtje en met gesloten deksel. 3. Breng intussen gezouten water aan de kook en voeg de spaghetti toe zodra het water kookt. 4. Voeg, zodra de pastinaak en de pompoen half gaar zijn, de prei en de walnoten toe en stoof verder tot alles gaar is. Kruid de groenten met het karwijzaad, peper en zout. 5. Neem een sauspan, verwarm de sojaroom en voeg de helft van de kaas bij de room. 6. Giet de spaghetti af. 7. Verdeel de groenten over de spaghetti en strooi de rest van de kaas erover. 8. Serveer de spaghetti met de blauwekaassaus in een apart potje.
Dit recept kan u terugvinden in: