Sojaburger

Bereidingstijd: 
30 min
Personen: 
4

Om er burgers van te maken moet je andere bindende elementen toevoegen, zoals gemalen noten, broodkruim en bloem.

Materiaal: 
Hakmolentje
Ingrediënten: 
200 g ui
2 teentjes knoflook
50 g hazelnoten
50 g broodkruim
50 g verse kruiden, bv peterselie en koriander
olijfolie
50 g sojabrokjes
70 g tomatenpuree
25 g bloem
peper en zout
Bereiding: 

1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maal de hazelnoten en het
brood. Hak de kruiden fijn.
2. Verwarm wat olijfolie en stoof de ui glazig.
3. Voeg de knoflook toe en bak hem even mee.
4. Voeg de sojabrokjes, de tomatenpuree en 1 dl water toe, zet het
deksel op de pan en laat alles 5 minuten stoven.
5. Neem de pan van het vuur en voeg de noten, het brood, de bloem
en de verse kruiden toe.
6. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en laat het wat
afkoelen.
7. Vorm burgers van het mengsel en bak ze in olijfolie goudbruin.