Vegan Tiramisu

Personen: 
4

Vegan tiramisu met cacaoboter, speculaas en vanille

 

Voor een schaal van 16x22cm, goed voor 4 personen

70 g speculaaskoekjes

1/2 dl sterke koffie

2 eetlepels amaretto

100 g rietsuiker

75 g cacaoboter

1 dl amandelmelk

1 vanillestokje of enkele druppels vanille-essence

2 g agaragar

1 dl opklopbare sojaslagroom

1 eetlepel cacao (ongezoet)

 

*Vermeng de koffie met de amaretto.

*Doop de koekjes in de koffie en leg ze naast elkaar in een schaal zodat de bodem bedekt is.

*Snijd het vanillesokje open en haal de merg eruit. Hak de cacaoboter.

*Verwarm de amandelmelk samen met de vanille en de suiker.

*Voeg de agaragar toe en laat het vocht 2 minuten zachtjes koken.

*Neem de pan van het vuur en voeg de cacaoboter toe om te smelten.

*Laat het mengsel afkoelen tot lauw, bv door het te gieten in een koele schaal of de bodem van de kookpot in een koudwaterbad te zetten. Blijf voortdurend roeren tijdens het afkoelen.

*Klop de sojaslagroom goed op en roer de amandel-cacaobotermelk erdoor.

*Giet het mengsel over de koekjes.

*Zet de tiramisu minstens 30 minuten in de koelkastkast om op te stijven.

*Strooi wat cacao over de tiramisu.

Dit recept kan u terugvinden in: