Zuiderse gehakttaart

Personen: 
4

Voor 4 personen

2 porties uitgerolde bladerdeeg

500 g seitangehakt

200 g rode uien, in stukjes

3 teentjes knoflook, geperst

1 pepertje, gehakt

2 tomaten, in kleine stukjes

2 eetlepels kappertjes

50 g ontpitte zwarte olijven, in ringen

50 g pijnboompitten

2 eetlepels maismeel

2 eetlepels sojamelk

1 bosje koriander, gehakt

peper en zout

olijfolie

 

*Verwarm de oven voor op 200 °C.

*Stoof de ui 10 minuten in wat olijfolie en voeg de knoflook en het pepertje toe.

*Voeg de tomaten, de kappertjes, de olijven, de pijnboompitten en de koriander toe. Laat ze mee stoven en kruid met peper en zout.

*Voeg het seitangehakt pas toe wanneer het meeste vocht verdampt is.

*Roer het maismeel erdoor en roer goed. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.

*Leg 1 cirkel uitgerold bladerdeeg op een ingevette ovenplaat. Verdeel de vulling erover, maar laat aan de randen ongeveer 4 cm vrij.

*Leg de tweede portie bladerdeeg over de vulling en plak de randen van de twee cirkels tegen elkaar aan met kleine kneepjes, zodat de taart goed gesloten is.

*Bestrijk de bovenkant van het deeg met wat sojamelk, zodat het in de oven mooi bruin kleurt. Bak de taart 30 minuten in de hete oven.

Benieuwd waar je seitangehakt kunt kopen? Je vindt hem in de biowinkel of online