Indisch stoofpotje met aubergines, tomaten en erwtjes

Bereidingstijd: 
30 min
Personen: 
4

In het gezelschap van goed gekruide groenten krijgt tofu een verzachtende rol. 

Ingrediënten: 
500 g aardappelen
200 g aubergine
4 tomaten
1 ui
5 cm gember
1/2 ontpit chilipepertje
150 g erwtjes
150 g tofu
1 eetlepel kurkuma
1 koffielepel garam masala of speculaaskruiden
1/2 bosje verse koriander
zonnebloemolie
zout
Bereiding: 

• Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de aubergine en de
tomaten in stukjes.
• Pel en snipper de ui en de gember en mix ze samen met het chilipepertje.
• Stoof de uienmix even in wat olie.
• Voeg de aardappelblokjes en de auberginestukjes toe en kruid met
kurkuma en garam masala. Laat ze even meestoven en overgiet ze met
heet water zodat de groenten net onder water staan. Laat alles 5 minuten
sudderen op laag vuur.
• Voeg de tomaten toe en laat 10 minuten sudderen.
• Voeg de erwtjes toe. Laat stoven tot alle groenten gaar zijn. Breng het
gerecht op smaak met wat zout.
• Snijd de tofu in blokjes en frituur ze goudbruin. Roer ze vlak voor het
opdienen door het stoofpotje en bestrooi alles met gehakte koriander.