Waterzooi met balletjes

Personen: 
4

 

WATERZOOI MET BALLETJES

Voor 4 personen:

Deze balletjes serveren we graag in een waterzooi, maar je zou ze ook kunnen verwerken in een klassiek videetje met wat champignons erbij. 
VOOR 16 BALLETJES 
1 biocitroen 
250 g quornblokjes 
 2 eieren 
50 g sjalot, gesnipperd 
2 eetlepels bloem 
4 eetlepels peterselie, grofgehakt 
100 g paneermeel
peper en zout
VOOR DE WATERZOOI 
250 g geschilde wortel, in schuine stukken 
250 g geschilde aardappel, in partjes 
7 dl groentebouillon 
250 g prei, in dikke ringen 
2 eetlepels dragon 
2,5 dl sojaroom 
olijfolie
peper en zout

Balletjes maken 
1 – Rasp wat citroenschil en pers de citroen uit. 
2 – Maal de quorn tot hij zo fijn is als couscous. 
3 – Voeg de eieren, de sjalot, de bloem, de peterselie, 2 eetlepels citroensap en het paneermeel toe. Maal alles kort, zodat de stukjes sjalot nog te zien zijn. 
4 – Breng het mengsel op smaak met citroenschil, peper en zout. 5 – Rol 16 balletjes. 
6 – Breng water aan de kook en voeg de balletjes pas toe wanneer het water flink opborrelt, zodat het ei in de balletjes snel stolt en ze niet uit elkaar vallen. 
7 – Kook de balletjes 2 minuten. Haal ze uit het kookvocht.

Waterzooi maken 
1 – Stoof de wortelstukken op een zacht vuurtje in wat olijfolie gedurende 10 minuten. 
2 – Voeg de aardappelpartjes toe en stoof verder tot ze beetgaar zijn. Kruid intussen met peper en zout en voeg wat groentebouillon toe om te vermijden dat de aardappelstukjes aanbakken. Zet het deksel op de pan. 
3 – Voeg de prei en de dragon toe. Giet de rest van de groentebouillon erover. 
4 – Roer de sojaroom erdoor en vermijd dat de saus nu nog aan de kook komt. 
5 – Verwarm de balletjes in de waterzooi vlak voor het serveren