Zwarte olijventaartjes

Bereidingstijd: 
45 min
Personen: 
8

Deze bladerdeegtaartjes zijn ook koud erg lekker. 

Materiaal: 
muffinvormpjes
Ingrediënten: 
180 g bladerdeeg
1 courgette
2 teentjes knoflook
1/2 andijvie
1 eetlepel tijm
2 eetlepels gistvlokken
1 biocitroen
200 g zwarte ontpitte olijven
1 dl sojamelk
25 g maismeel
olijfolie
peper en zout
Bereiding: 

Verwarm de oven op 200°.

Rasp de courgette. Pel en snipper de knoflook. Snijd de bladeren van de andijvie los, spoel ze, snijd ze in reepjes en laat ze droogzwieren.

Bak de knoflooksnippers in wat olijfolie, voeg de courgette toe en bak ze 5 minuten mee.

Voeg de andijvie toe en roerbak tot de bladeren geslonken zijn.

Kruid met peper, een beetje zout en tijm.

Rasp de schil van de citroen.

Mix de zijden tofu met de sojamelk, het maismeel, de gistvlokken, de citroenrasp en wat zout.

Roer dit door de groenten.

Rol het bladerdeeg wat uit en bekleed 8 muffinvormpjes.

Schep de groenten in de vormpjes.

Snijd de olijven in ringetjes en strooi ze over de groenten. Roer ze wat door de groenten.

Bak de taartjes 15 minuten.