GEURIGE MAROKKAANSE TAJINE

Personen: 
4
 
Geurige Marokkaanse tajine
 
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 aubergine
1 zoete aardappel
500 g tomaten in stukjes (uit blik)
2 gekonfijte gembernootjes
100 g gedroogde abrikozen
10 ontpitte groene olijven
100 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt gewicht)
50 g cashewnoten
1 onbehandelde citroen
1 eetlepel maïsstroop (of honing)
1 koffielepel kaneelpoeder 1 kaneelstokje 1 koffielepel komijnpoeder 1 portie saffraandraadjes een snuifje chilipoeder zout olijfolie
 
-Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in grote stukken en snipper de knoflook fijn
- Snijd de aubergine en de zoete aardappel in grote stukken.
-Snijd de gember heel fijn en de abrikozen en olijven in stukjes.
-Stoof de ui glazig in wat olie en voeg de knoflook toe. •
-Doe de aubergine- en aardappelstukken erbij.
-Kruid met de specerijen en zout. •
-Voeg de tomaten toe. •
-Voeg de gember, de abrikozen, de olijven, de kikkererwten en de cashewnoten toe.
-Laat alles zachtjes koken gedurende ongeveer 30 minuten tot de groenten gaar zijn. •
-Rasp de citroenschil. •
-Breng het gerecht op smaak met citroenschil, maïsstroop of honing, chilipoeder en zout.
 
Dit recept kan u terugvinden in: