GRATIN VAN POMPOEN, PREI EN PASTINAAK
Voor 4 personen
2 uien
2 teentjes knoflook
olijfolie
600 g pastinaak
600 g vruchtvlees van pompoen
1 koffielepel kerriepoeder
1 koffielepel paprikapoeder
2 koffielepels oregano
4 dl sojaroom
600 g prei
2 eieren
100 g gemalen kaas
zout
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Pel en snipper de uien en de knoflook.
3. Stoof de uien glazig in wat olijfolie en voeg de knoflook toe.
4. Schil de pastinaken en de pompoen en snijd ze in stukken. Voeg ze toe. Kruid met het kerriepoeder, het paprikapoeder, zout en 1 koffielepel oregano.
5. Voeg 2 dl sojaroom toe, roer alles goed om, zet het deksel op de pan en laat de groenten zachtjes gaar stoven.
6. Verdeel de groenten over de bodem van een ingevette ovenschaal.
7. Snijd de prei in ringen.
8. Verwarm opnieuw wat olie en stoof de prei gaar. Kruid hem met zout en de rest van de oregano.
9. Klop de eieren los met 50 g kaas en 2 dl sojaroom en roer de prei erdoor. Giet dit mengsel over de groenten.
10. Strooi ten slotte de resterende kaas over het gerecht en zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven om te gratineren