Groene asperges met nectarine en prei

Bereidingstijd: 
30 min
Personen: 
4

De nectarine geeft een licht zoetzuur accentje.

Ingrediënten: 
16 groene saperges
1 wit van prei
1/2 eetlepel dille
sap van 1/2 sinaasappel
1/2 eetlepel mosterd
2 eetlepels pijnboompitten
1 nectarine
verse peterselie
peper en zout
Bereiding: 

1. Schil het onderste, bleke gedeelte van de asperges met een
dunschiller.
2. Breng gezouten water aan de kook en kook daarin de asperges
ongeveer 10 minuten. Giet ze af en laat ze afkoelen.
3. Snipper de prei heel fijn, spoel hem en stoof hem enkel met wat
aanhangend vocht op een zacht vuurtje beetgaar. Kruid intussen
met de dille, peper en zout en voeg het sinaasappelsap toe.
4. Voeg, als de prei gaar is, de sojaroom en de mosterd toe. Neem de
prei van het vuur en kruid hem met peper en zout.
5. Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
6. Schil de nectarine, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in
blokjes. Hak de peterselie fijn.
7. Verdeel de asperges over 4 borden en leg ze horizontaal naast
elkaar.
8. Schep een verticaal streepje preidressing over het midden van de
asperges.
9. Leg de nectarineblokjes erbovenop, en strooi de pijnboompitten en
de peterselie erover.