La Cucina Verde

La Cucina Verde

We vonden het heerlijk om een boek te maken waarin we de vele authentieke gerechten uit de Italiaanse keuken konden combineren met onze liefde voor groenten.

Natuurlijk konden we het niet laten om daarbij de nodige speelsheid aan de dag te leggen. Wat is er leuker dan die recepten om te toveren en nieuwe combinaties te maken met onverwachte aroma’s? Zo ontstaan gerechten die super verleidelijk zijn: herkenbaar en toch helemaal nieuw, toegankelijk en grensverleggend, snel en gezond.

Elk recept is een verrassing, vanaf het kleinste hapje tot het dessert. Zelfs voor Italianen, hopen we, want natuurlijk is onze benadering gekleurd door onze jarenlange ervaring met vegetarisch koken, wat een heel nieuwe insteek geeft.

We maken pizza’s met een hoekje af en geven Italiaanse  keukentermen een andere invulling. Pesto, carpaccio, tiramisu, cappuccino, lasagna, panna cotta, frittata, polenta, risotto, parmigana, salade caprese, mezzaluna, Parmezaan, … ze zitten er allemaal in, maar helemaal anders dan een Italiaan ze zou maken!

 

Fotografie Heikki Verdurme

PRIJS: 24.95 €