Ricottataart met aardbeien en munt

Bereidingstijd: 
30
Personen: 
8

Eerst maak je de kaastaart, en terwijl die in de oven zit maak je een heerlijke aardbeiendressing. Voor erbij.

Materiaal: 
een lage taartvorm met een diameter van 30 cm
Ingrediënten: 
300 g zanddeeg (uitgerold)
75 g boter
125 g rietsuiker
250 g ricotta
30 g zelfrijzende bloem
3 eieren
1,5 dl room
3 eetlepels citroensap
250 g aardbeien
wat muntblaadjes
Bereiding: 
Bereiding: 

(1) Verwarm de oven voor op 180 °C.
(2) Bekleed de ingevette taartvorm met het zanddeeg.
(3) Smelt de boter met 75 g suiker en neem de pan van het vuur.
(4) Klop er de ricotta, de bloem, de eieren, de room en 2 eetlepels citroensap door.
(5) Giet dit mengsel in de taartvorm en bak de taart 20 minuten in de oven.
(6) Snijd ondertussen de aardbeien in tweeën. Hak de munt.
(7) Verwarm de aardbeien met de rest van de suiker en het citroensap tot de
suiker gesmolten is. Roer de munt erdoor.
(8) Laat de aardbeien afkoelen.
(9) Serveer de afgekoelde taart met de aardbeien erbovenop.