Spinazietimbaaltje met een gerookte vulling

Bereidingstijd: 
30 min
Personen: 
4

De vulling krijgt een zacht rooksmaakje door het gebruik van gerookte tofu

Materiaal: 
Microgolfoven
4 kopjes
Ingrediënten: 
100 g sjalotjes
1 teentje knoflook
250 g champignons
100 g gerookte tofu
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel gehakte peterselie
100 g verse spinazie, zonder steeltjes
1 ei
wat zonnebloemolie
Bereiding: 

• Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook. Reinig de champignons en hak
ze fijn.
• Verhit wat olie in een bakpan en bak de sjalotjes op een matig vuur tot ze
glazig zijn.
• Voeg de knoflook toe en even later de champignons.
• Bak rustig verder en snijd intussen de tofu in heel kleine stukjes. Voeg de
tofu toe, bak hem mee en giet de sojasaus erbij.
• Breng alles op smaak met peper en zout en neem de pan van het vuur om
het mengsel te laten afkoelen. Voeg de peterselie toe.
• Neem 4 koffiekopjes en prop in elke tas 1/4 van de spinazieblaadjes zodat
de bodem en de randen volledig bedekt zijn. De blaadjes hoeven niet mooi
naast elkaar te liggen, je hoeft hier niet veel tijd in te steken. De bladeren
mogen gerust wat overhangen.
• Vermeng het ei met de afgekoelde champignons en schep in elk kopje
1/4 van de vulling.
• Zet de 4 kopjes samen in de microgolfoven en bak ze gedurende 5 minuten
op de hoogste stand.
• Keer de kopjes om zodat de timbaaltjes eruit vallen. Serveer ze met de
bolle kant naar boven. Mooi, niet?