Vandaag Vegan!

Vandaag Vegan!

Kiezen om voluit plantaardig te gaan heeft alleen maar positieve effecten. Maar hoe moet dat?

Vegan koken vraagt wat knowhow, gelukkig zijn de oplossingen vrij eenvoudig. Je moet alleen weten welke plantaardige alternatieven je waarvoor kunt gebruiken.

 

Neem nu een ei. Komt voor in veel van je favoriete recepten: om te binden, om te paneren, om op te kloppen. Kun je dat eitje overal op dezelfde manier vervangen? Nee, de oplossing is telkens verschillend. Maar het lukt! Proef maar van de quiche met pompoen en prei, de eiersalade, de tortilla van vermicelli, de appeltaart en de schattige pavlovataartjes.

 

Ook voor kaas gaan we op zoek naar aangepaste oplossingen voor de hartige smaak, de smeuïgheid of het krokante korstje. Zoals in het gegratineerd witloof, de cashewnotensmeerkaas met dille, de wrap met feta en avocado en de kwarktaart met frambozen en speculaas.

 

Plantaardige melk en room zijn er bij de vleet. Weet wat je kiest voor welke bereiding! Dan lukt je lasagne, maak je originele amandelpolenta en wordt de aardbeienbavarois lekker luchtig.

 

VANDAAG VEGAN! is niet alleen een boek over plantaardig koken, het is vooral een boek over lekker eten. Niet alleen voor de doorgewinterde veganist, voor wie vegan vanzelfsprekend is, maar ook voor de nieuwsgierige starter die wel wil gaan voor Vandaag Vegan!

Fotografie Heikki Verdurme

De lezer krijgt goed uitgewerkte, haalbare recepten voor hoofdgerechten en desserts, en leuke ideeën voor een uitgebreide brunch, een verrassend zomerfeest en een feestelijk wintermenu.

 

PRIJS: 22.50 €