Veggie voor Starters

Veggie voor Starters

Weinig keuzes hebben zo’n positieve impact op de wereld als de beslissing om minder vlees en vis te eten. 

Maar wat ben je met al die argumenten waarom het belangrijk is om vaker vegetarisch te eten als je geen idee hebt hoe je lekker kunt koken zonder vis of vlees? 

Het leuke is dat er ontelbaar veel gerechten mogelijk zijn. Je kunt koken met vleesvervangers, maar ook zonder. Met doodgewone ingrediënten, of met specialiteiten uit de biowinkel.

Zonder vlees of vis kun je snelle, dagelijkse kost koken, maar evengoed een feestelijk diner op tafel toveren. Kindvriendelijk koken, of een tikkeltje gewaagd. Mediterraan of exotisch. Zacht gekruid of heerlijk spicy.

We gingen de uitdaging aan om een overzicht samen te stellen van de belangrijkste ingrediënten waarmee we graag werken. Elk afzonderlijk product hebben we geïllustreerd met een of meer heerlijke recepten.

Dat gaf ons de gelegenheid er uitleg over te geven, en tips aan te reiken om het koken handig aan te pakken.

Je zult merken dat we in dit boek vaak de voorkeur geven aan plantaardige alternatieven voor zuivelproducten. Plantaardig koken is niet alleen stukken gezonder, het is ook veel beter voor het milieu. Ook bij de desserts vonden we het boeiend om te experimenteren, onder meer met kokosmelk, rijstmelk en zelfs met groenten.

Dat heeft enkele zeer originele recepten opgeleverd, waarin we ook voor onszelf grenzen verlegd hebben.


Geniet ervan!
Miki & Kristin

Fotografie: Heikki Verdurme

PRIJS: 24,50 €