Groene olijvenburger met cashewnoten en koriander

Personen: 
4

Voor 4 burgers:
100 g cashewnoten
100 g groene olijven
1 bosje koriander
1 teentje knoflook
100 g gekookte volkorenrijst
2 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels sesamzaad
50 g boekweitmeel
20 g kappertjes
1 eetlepel citroensap
peper en zout.

*Maal de cashewnoten samen met de olijven en de knoflook.
*Voeg de rijst, de pijnboompitten, de kappertjes, de gehakte koriander, het citroensap en het boekweitmeel toe.
*Kruid met peper en zout en kneed alles goed.
*Verdeel het mengsel in 4 porties en maak er platte burgers van. Je kunt de burgers een perfecte vorm geven door telkens een metalen ring te vullen met een deel van het mengsel en het mengsel aan te stampen, bijvoorbeeld met de onderkant van een glas. Maar je kunt ze ook met de hand vorm geven.
*Bak de burgers in wat olijfolie goudbruin, 2 minuten aan elke kant, of gril ze.

Dit recept kan u terugvinden in: