Heerlijke cashewnotengebakjes

Personen: 
4

Voor 12 gebakjes 

250 g cashewnoten 
100 g brood 
200 g uien 
1 teentje knoflook 
zonnebloemolie 
250 g rode paprika 
1 biocitroen 
4 eieren 
1,5 dl sojamelk 
100 g gemalen kaas 
1 eetlepel dragon 
1 eetlepel pijnboompitten 
peper en zout
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 
2. Maal de cashewnoten en het brood. Pel en snipper de uien en de knoflook. Fruit de uien in zonnebloemolie en laat de knoflook even meebakken. Snijd de paprika in stukjes, voeg ze toe en stoof ze gaar. 
3. Kruid de groenten met peper en zout, neem de pan van het vuur en laat ze even afkoelen. 
4. Rasp de citroenschil en pers 1/2 citroen uit. 
5. Klop de eieren los met de sojamelk, de kaas, de geraspte citroenschil, het citroensap, de dragon, peper en zout. 
6. Vermeng de groenten met het eiermengsel en roer alles goed door elkaar. 
7. Verdeel het mengsel over 12 muffinvormpjes, leg op elk gebakje wat pijnboompitjes en bak ze 30 minuten in de oven

foto: Heikki Verdurme

Dit recept kan u terugvinden in: