Kokosstoofpotjes met quornblokjes

Personen: 
4

 

Voor 4 personen 
2 zoete aardappelen 
1 groene paprika 
1 courgette 
100 g snijbonen 
100 g broccoli 
2 teentjes knoflook 
30 g gember 
1/2 rood of groen chilipepertje 
kokosvet of olijfolie 
2 eetlepels kerriepoeder 
200 g quornblokjes 
4 dl kokosmelk 
verse koriander 
2 eetlepels citroensap 
zout
1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de groene paprika, de courgette en de snijbonen in stukjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Pel en snipper de knoflook. Schil en snipper de gember. Snijd het pepertje open, verwijder de zaadjes en snipper het fijn. 
2. Breng water aan de kook en voeg eerst de snijboontjes en 2 minuten later de broccoliroosjes toe. Laat de groenten nog 3 minuten koken, giet ze af en houd ze apart. 
3. Verwarm wat kokosvet of olijfolie en stoof daarin de knoflook, de gember en het pepertje. 
4. Voeg de zoete aardappelen en de paprikastukjes toe en kruid ze met het kerriepoeder. Stoof de groenten met het deksel op de pan tot ze beetgaar zijn. 
5. Voeg de courgette en de quornblokjes toe, bak ze even en giet dan de kokosmelk over de groenten. 
6. Laat de groenten sudderen tot ze gaar zijn, en voeg dan pas de broccoli en de snijbonen toe.Hak de koriander fijn. 
7. Breng het stoofpotje op smaak met wat zout, het citroensap en koriander

Dit recept kan u terugvinden in: