Krokante asperges met lentesaus

Bereidingstijd: 
30 min
Personen: 
4

Voordat we ze bakken verpakken we ze twee per twee in een brickvelletje.

Materiaal: 
dunschiller
Ingrediënten: 
16 witte saperges
4 brickvellen
2 tomaten
100 g champignons
1 bos lente-uitjes
100 g margarine
1 koffielepel dragon
olijfolie
peper en zour
Bereiding: 

• Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller. Breng gezouten water
aan de kook en kook ze gaar. Schep ze uit de pan en laat ze afkoelen en
uitdruppen.
• Maak intussen de saus: pel en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees
in blokjes. Reinig de champignons en snijd ze in kleine stukjes. Snijd
de lente-uitjes in ringetjes. Laat de boter zachtjes smelten en voeg
de tomaten toe. Kruid met dragon, peper en zout. Voeg wat later de
champignons toe. Laat 5 minuten zachtjes stoven. Voeg ten slotte de
lente-uitjes toe.
• We keren terug naar de asperges. Kruid een weinig olijfolie met peper en
zout.
• Snijd een brickvel doormidden en smeer een half vel in met olijfolie. Leg
2 asperges in het midden, parallel aan de oorspronkelijke middellijn en
omsluit de asperges met brickdeeg. Ga zo door met de overige asperges.
• Bak de verpakte asperges in olijfolie aan beide kanten goudbruin.