LASAGNAFLAPJES MET SPINAZIE, OESTERZWAMMEN EN KERSTOMAATJES

Personen: 
4
 
LASAGNAFLAPJES MET SPINAZIE, OESTERZWAMMEN EN KERSTOMAATJES
Voor 4 personen
250 g verse lasagnevellen
250 g oesterzwammen
10 blaadjes verse salie
20 g pijnboompitjes
2 teentjes knoflook
70 g tomatenpuree
4 dl sojaroom
olijfolie
300 g verse spinazie
1 koffielepel tijm
250 g kerstomaatjes
50 g gemalen
Parmezaanse kaas
peper en zout
1. Kook de lasagnevellen 3 minuten in gezouten water.
2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
3. Snijd de oesterzwammen in reepjes. Hak de salie fijn.
4. Bak de oesterzwammen op een hoog vuur goed bruin in olijfolie. Voeg aan het eind van de baktijd de pijnboompitjes toe en bak ze even mee. Kruid met salie, peper en zout.
5. Pel en snipper de knoflook.
6. Maak een tomatenroomsaus door de tomatenpuree koud te vermengen met 2 dl sojaroom, de gesnipperde knoflook, peper en zout.
7. Verwarm wat olijfolie in een grote pot, voeg de spinazie toe, laat hem slinken en roer er de rest van de sojaroom door. Kruid de spinazie met de tijm, peper en zout.
8. Vet een ruime ovenschaal in.
9. Snijd de lasagnevellen doormidden.
10. Leg een half lasagnevel op de schaal, vul het met een laagje spinazie en daarop enkele oesterzwammen. Vouw het vel toe zodat je een driehoekig flapje krijgt. Ga zo door met de overige lasagnevellen. Verdeel de koude tomatensaus over de flapjes, strooi de Parmezaanse kaas erover en verdeel de kerstomaatjes over de ovenschaal. Kruid met peper en zout.
11. Zet de schaal 15 minuten in de oven
foto: Heikki Verdurme
Dit recept kan u terugvinden in: